måndag 25 augusti 2014

Pom Pom: Hur gick med dem som Kekkonen kastade ut till Sverige?

Många plågas en hel del tid, fortfarande inte har glömt Slussen gerillan, trasiga byxor och Koskenkorva och Vodka annonser. Jag har aldrig sett dem, trots att jag har större delen av mitt liv Svenska sidan bott. Och många var ständigt följt av blå-vit-målade bilar. Otillbörligt eller inte.

Invandrare delen är tufft, även om det är dags att vara foglig. Upprepas miljoner gånger finskspråkiga namn, och den vänliga människor vill hela tiden bara för att höra nyheter från Finland, ens bor här, och inte längre känner dem annat än vad media ger.

Vissa människor har eftersom de verkar ha därtill en konstig förföljare bakom sig 30 år sedan i Finland? Vad inte kommer att glömmas bort? Givet bädd av halm? Centenary tistel familj hatar mitt huvud? Shit, verkar det gå ett bättre här?

Anpassning till ta tid utöver de vanliga en eller två generationer. Hos barnbarnet visas ganska allmänt anses ha de traditionella, överklass hobbies, såsom farmödrar stålta och lyckligtvis som presenteras av bilderna berätta. Bröllop firas vanligen i fina slott, som här är en hel del. Bara inte kan uppnås på att sonsonen skulle vara riktiga Pappa Made - pojke, men det är adressen. Kanske är det den fjärde generationen sedan ...

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar