torsdag 3 juli 2014

Pom Pom: Donna Leon - Pedon palkka.

Porsaan reikä: "Tiedättekö, että porsaan reiässä on vaikea olla röhkimättä ?" Sanoo Donna Leon uusimmassa kirjassaan Pedon palkka.

No, sen nyt ymmärtää, mutta toinen paljon kirjan henkilöä naurattanut vitsi olisi kaivannut selvennystä: "Luin joskus että pinkki on Intian laivastonsininen." ??? Onko siellä kaikki päinvastoin ? Värisokeita ?

Alkukankeudesta päästään näillä vitseillä tuttuihin raameihin, samoihin kuin aikaisemmissa, Venetsiaan ja lähiympäristöön.

Enhän paljasta liikaa ? Peto on nuori, rikas ja kaunis nainen. Tai joku muu. Hautajaiskuvaus on vaikuttava. Uhri on eläinlääkäri. Onko hän niitä ihmisiä, joita kukaan ei tajua rakastavansa ennenkuin he ovat poissa ?

Hautajaiset odottavat kameramiestä, ovat valmista värikästä elokuvaa.Tarvittaisiin vain starttinappulan painallus. Harmaa paukaija. Kirkkaanvihreä kaija. Iso musta koira. Kullanruskea mäyräkoira Art´u. Hyppivä beagle. Suunnattoman suuri musta tanskandogi. Kaksi valtavaa punaista ja valkoista kukkaseppelettä kummassakin purppuranpunainen silkkinauha. Kevätkukista sidotut kukkakimput, joissa on peltoheiniä. Jopa autot ovat jotain muuta kuin mustaa: valkoisia, harmaita ja punaisia.

Emme hyväksy murhia ja rikoksia. Kuitenkin dekkarit ovat suosittu laji. Koska niiden viihdyttävä ilmapiiri perustuu kulttuuriin ja hyvin usein antaa meille tilaisuuden oivaltamiseen, saamme itse keksiä KUKA SEN TEKI. Who done it.

Tässäkin peto sai palkkansa, sen oikeudenmukaisen.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar