onsdag 25 juni 2014

Pom Pom: Scotlanti, Afrikka ja mun Täti.

Naistuttavani päättivät perustaa firman. Innostus oli valtava. Kaikista tuli johtajia. Muita titteleitä ei henkilökunnassa ollut. Henkilökunta sai persoonaansa uutta säteilyä. Taustahenkilöt sen kait tekivät. Ai, meidän Maijasta tuli johtaja ! Hei, Jussista tuli pomo. Nythän meillä menee hyvin ! Uusitaanko auto vai vain sohvaryhmä ? Talvipalsa ainakin meni uusiksi.

No, mitään sen kummempaa ei tapahtunut. Kohta työntekokin palautui suurinpiirtein entisiin uomiinsa. Velat vain olivat kasvaneet ...

Muotihinku on, että kaikkien pitäisi päästä bosseiksi. Joskus teki mieli huomautella, että mitä tyhmempi sen kovempi tarve on päästä bossiksi. Mutta me olimme jo oppineet hiljaisiksi.

Bossiksi pääseminen vain usein paljastaa kyvyttömyyden johtaa, huonon johtamisen ja sen, että ei tajuta suurinpiirtein mistään mitään.

Afrikka kertoo koko maailmalle, että mustat eivät taidakaan osata johtaa. Ja kun ei osata, otetaan avuksi väkivalta.

Johtaminen on sitä, että saadaan asiat sujumaan ilman varsinaista pakkoa, miellyttävästi. Ja usein kuin huomaamatta.

Scotlanti haluaa päästä opettelemaan johtamista. Muutokset vaativat kuluja. Siellä taitaa olla liikaa varoja jossain, joista halutaan päästä eroon ? Jos ja kun asiat sujuvat silloin ei pitäisi ryhtyä tekemään muutoksia.

Datassa sen huomaa selvästi. Olet vuosia käyttänyt jotain webbisivua, pidät siitä ja kaikki sujuu hienosti. Sitten joku valopää on päättänyt loistaa omasta mielestään hyvillä ideoilla. Ja yhtäkkiä koko sivu ei toimikaan, et löydä sieltä mitään ja tuskastut. Ja sivulla kerrotaan uudesta hienosta parannuksesta.

Muutokset ovat kuin se yksi jyvä (muutos) ruutuun yksi, niin sitten ruutuun kaksi tuleekin jo kaksi jyvää (muutosta), seuraavaan neljä jne. Eli lopulta valtavan työn takana on uusi systeemi valmis.

Systeemi, joka ei toimikaan niin kuin uskottiin. Mieleen hiipii epäilys, että entinen oli parempi. Kenenkään kasvot eivät kestä sitä, että ehdotettaisiin paluuta takaisin entiseen.

Mutta on saatu monta suurta uutta kokematonta bossia, joiden torveiluja maksamme seuraavat vuosikymmenet.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar