måndag 12 augusti 2013

Pom Pom: Miksi murhasit minut ?

Aiemmin kaikki tytöt halusivat vain olla sieviä ja päästä kotirouviksi. Tähdet olivat saavuttamattomia ja loistivat kaukana. Heitä yritti joka-ainoa apinoida niin paljon kuin suinkin, taskurahat upposivat  ennen kuin huomasitkaan viimeiseen muotiin. Olimme sööttejä ja herttaisia, kätkimme viisaasti
kaikki ajatuksemme ja nyttemmin maskuliinisiksi todetut luonteenpiirteemme.
Mutta meitä ei murhattu ! Jonkun mukiloinnin saatoimme saada suljettujen ovien takana mutta ei muuta.
Sitten jotkut poliittiset tahot oivalsivat kuinka pahaa tällainen unelmissa ja haaveissa eläminen oli naisille. Kertoi, että meillä on ihan yhtä hyvät aivot kuin pomoillamme. Itse asiassa paremmat koska osaamme monisatavuotisen harjoittelun tuloksena manipuloinnin ja näkymättömän asioiden hoidon tavalla, joita suoraselkäiset eivät edes osaa aavistaa. Jota he eivät kerrottuna usko ja vaikka tovin uskoisivatkin, unohtavat ja palaavat takuuvarmasti entisiin ajatuskuvioihinsa.
Tiedotus oli niin kaikkivaltaista, että kaikki naiset uskoivat ja myös huomattava osa miehistä, olihan heillä sisaria, mummoja ja äiti.
Tyttöjen ihanteeksi tuli johtaja. Jos ei voi johtaa kaikkia miehiä, pitää ainakin johtaa muita naisia.
Jos erehdyit vanhaan ideaan, olit enemmän kuin passee´.
Ja miehiä, jotka erehtyivät sanomaan, että oikeitten naisten pitäisi olla kotona eikä työelämässä rääkättävänä, lakattiin kokonaan kuuntelemasta muutaman kulmakarvan kohottelun jälkeen. Että jaa. Jaaha. Ja jotenkin onnistuttiin muuttamaan yhteiskuntaa ja työelämää niin, että kenelläkään ei ollut varaa edes ajatella, että perhekuvioissa vaimo olisi kotirouvana.
Naistähdet katosivat. Alettiin kysyä, että mitä ne ovat. Miestähdet hyväksyttiin, mutta naistähdet ?
Vain kotona odottelemassa miestä. Ja silloin tällöin loistamassa suurissa gaaloissa ja juhlissa.
Mitä he olivat ?
Naistenhan piti olla liituraitapuvussa, puhua tylsiä politiikasta ja rahamaailmasta ja tietää kaikesta enemmän kuin miehet. Se vaatimus oli jäljellä jotta tulisi kuulluksi, tietty.
Naiset muuttuivat BadWayBeauteiksi. Piti pärjätä. Pehmeys katosi sekä ulkonäöstä että puheista.
Miesten piti pärjätä meille. Ja kun he eivät sitä tehneet, he alkoivat murhata meitä. Vaikka miehet pärjäsivät, he vain luulivat, että he eivät pärjää. Kun jokin omituinen Tarzan - Supermies  Idol oli sekoittanut pään. Sotaa ihannoiva pelikulttuuri oli kymmenen vuoden aikana aivopessyt oman bunkkerinsa pohjoismaisten miesten aivoihin. Niinkö se homma kävi.

Miksi murhasit minut ? Minähän olen vain - nainen.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar