lördag 27 februari 2016

Pom Pom: Olof Palme In Memoriam.

Palmen murhan aikaan olin töissä Tukholmassa ruotsalaisessa suuressa ja menestyvässä liikeyrityksessä. Siellä vain kohauteltiin olkapäitä tyyliin nythän pahasta päästiin. En käsittänyt ollenkaan sitä jäistä viileyttä. Kun oli sentään kyseessä pääministeri.

Murhaaja leikki kanssani ? Christer Pettersson tuijotti minua ratikassa Helsingin Hakaniementorilla kiihkeään tapaansa. Muutama kuukausi myöhemmin. Kuka halusi kertoa minulle mitä sillä ?

Vielä yksi leikki: Näin Olof Palmen Tukholman Nockebyn torilla vuosia jälkeenpäin. Oli vanhentunut. Eli siis täytyi olla look - like. Tai hologrammi. Siihen aikaan kyllä velloi huhuja, että Palme ei olisikaan kuollut, vaan että hänet oli viety mielisairaalaan pakkohoitoon. Kun oli niin neukkumielinen.

Ja vielä yksi: Aloitin dekkarin Palmen murhasta. Pari lukua kirjoitin, sitten päätin että odotan kunnes murha ratkaistaan. Aihe tuntui liian kuumalta. Käsikirjoitukseni varastettiin.

Palmen ja Willy Brandtin ystävyyttä voisi ehkä tutkia. Tekikö Palme ansoja Nobel-palkinnon saajalle ? Palme varmasti oletti saavansa itse Nobelin ? Brandt teki MINULLE alta riman tempun Tukholmassa noin puoli vuotta ennen murhaa. Oli todennäköisesti saanut siihen vihjeen Palmelta. Entä jos Brandt kosti Palmelle ? Oliko murhaaja Willy Brandt ?

Palmen murhaa edellisenä iltana olin osan iltaa Ruotsin rikspolischefin seurassa. Kahden. Oli meillä kyllä kiinnostunutta yleisöä. Hän oli pukeutunut shakettiin. Iloinen ja supertyylikäs, poliisijuhliin menossa. Mahdotonta kuvitellakaan, että hän olisi ollut menossa ampumaan ketään. Tutkinnan poliisilinja epäilyttää.

En voi itselleni antamani lupauksen vuoksi vieläkään kirjoittaa dekkariani, sitä läpilyöntiä kirjalliseen maailmaan.

Joten ratkaiskaa jo, nappikallet. Että pääsen töihin.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar