måndag 25 januari 2016

Pom Pom: Mun setä.

Minulla oli monta setää ja enoa, joista riittäisi tarinaa. Nuorimpaan minulla oli ikäeroa vain seitsemän vuotta, joten hän oli enempi isoveli. Isoäitini oli saanut hänet juuri täytettyään 40 vuotta. Vielä liki seitsemänkymppisenä hän aidosti punastui kun se tapaus oli paljastanut, että SITÄ oli tehty. 50-luvulla oli sellaiset asenteet, että se jokin kuului ehdottomasti vain nuorille. Ei silloin olisi uskottu nykyistä maailmanmenoa, vaikka joku sitä olisi ennustanut. Asuimme samassa talossa kolme sukupolvea kuten silloin oli viihtyisänä tapana.

Setäni oli aktiivinen, silloin talossa oli kanootit ja puujalat ja hyppyrimäet ja napakelkat. Musta tarjoilija seisoi nurkassa, sellainen puinen.

Naapurimaasta hankittu palvelustyttö sai lähdön kun hän oli vietellyt setäni. Setä oli 14-vuotias ... Niin se kerrottiin ilman epäilyksen häivää. Edes silloin kun setäni 16-vuotiaana alkoi seurustella 21-vuotiaan kylän kaunottaren kanssa, jonka kanssa pääsi naimisiin erinäisten juonittelujen jälkeen. Sulhasen vanhemmat eivät olleet niin innostuneita ideasta. Kylän jutut vitsailivat, että toinen saa lapsilisää ja toinen on täysi-ikäinen. Mutta niin siinä kävi, että se pari eli onnellisena yhdessä elämänsä loppuun saakka. Ei sitä koskaan tiedä ulkopuoliset kuinka siinä käy kun kaksi sydäntä sykkii toisilleen.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar