onsdag 27 maj 2015

Pom Pom: Kissaa syömässä.

Tukholman Finlandiainstituutin Kirjaraati kokoontui kevätkokoukseensa 21.5.2015.

Tällä kertaa emme ilmeisesti olleet tarpeeksi kauniita koska meitä ei kuvattu ollenkaan. Siis valokuvakauniita. Ilman sitä ominaisuuttakin voi olla hyvin kaunis. Kaikkihan me sen tiedämme. Muutenhan me aikojen saatossa olisimme kehittyneet kaikki samannäköisiksi.

Koolla oli melkoinen määrä asiantuntemusta, proffaa, kirjailijoita, kääntäjiä, kirjastonhoitajia, Sisu-radiota ym. harrastelijaa. Itseni luen kuuluvani lähinnä viimeisen ryhmän edustajaksi, harrastelija, joka on onnistunut harrastuksellaan pilaamaan koko elämänsä. Uran, kun tenttikirjat kahlattiin vasta paria päivää ennen suurta tenttiä. Kaikki aika oli kulunut maailmankirjallisuuden helmiä kalastellessa. Avioliiton, kun tie miehen sydämeen ei käynytkään keittiön kautta. Poikani valittaa, että olin aina kirja kädessä enkä edes lukenut hänelle ääneen.

Kirjaraadin kokouksessa kävimme läpi perusteellisesti Suomessa ilmestyneet kevään 2015 uutuuskirjat ynnä muuta ajankohtaista. Pyrimme siihen, että uudet kirjat on luettu ennen arviointia, emme ihan usko mainoksia. Mainosmaailman vallasta huolimatta kaikki hyvät eivät löydä ilman ulkopuolista vauhdittamista paikkaansa. Potkuja pitää antaa oikeisiin persuuksiin.

Tässä on lista, josta selviää ne kirjat, joihin erityisesti tykästyimme: Suosittelen: http://www.finlandsinstitutet.se/fi/biblioteket/kirjavihjeita.

Saimme tärkeää tietoa uudesta systeemistä, e-kirjoista. Suosittelen: http://www.finlandsinstitutet.se/fi/biblioteket/e-kirjat.

Ei ole ongelma mitä teemme mökillä riippumatossa, auringon paistaessa, kärpästen suristessa jossain kauempana. Alkukesästä luemme uutuuskirjoja ja loppukesästä sulattelemme niitä. Ja sitten odottelemme syksyn tapaamista.

P.S. Upeassa menyyssä oli havskatt, omalla käännöksellä merikissa. On virallisesti monni.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar