lördag 3 juni 2017

Pom Pom: Sairaalatyö alemmissa sfääreissä.

Kuka teki mitä. Kuka sanoi mitä. Kuka söi. Kuka ei syönyt. Kuka oli ottanut. Kuka oli tehnyt sitä. Kuka otti. Kuka ei ottanut. Kun ei kellekän mittään sano niin sitten ei ole sanonut - sanonta lienee syntynyt näissä piireissä. Ja sitten: ankara kirjoituskielto. Näyttelijä otti kesätyön. Aina kun tarvittiin tyhmä ja tylsä poliisi ruotsalaiseen elokuvaan hän sai roolin. Mutta mitään muita rooleja hänelle ei tippunut. Eli hän oli pahasti fakkiintunut. Koko kesä sateli työpaikalla syytteitä vaikka mistä. Kuin hän olisi ollut pahin roisto. Niin kuin kaikille muillekin. Potilaat olivat huonomuistisia ja työkaverit taistelivat suosiosta ja vakipaikoista. Kesän jälkeen alkoi jotain tapahtua. Näyttelijä alkoi saada myös roistojen osia. Maine oli kiirinyt ? Ei niin pahaa ettei jotain hyvääkin.

torsdag 25 maj 2017

Pom Pom: All the artists !

It´s time to do something: write books, do films and paintings, where all the terrorists are ridiculos and ugly and disgusting. Must do something that Young People don´t make them to their idols - any more. Before someone gets enough and blasts the atomic bomb in the Middle East. Make Manchester 2017 the last one !

onsdag 24 maj 2017

söndag 14 maj 2017

måndag 8 maj 2017

Pom Pom: Håkan Nesser.

"Jos joku sulkee Sinulta oven, avaa Jumala ikkunan." Håkan Nesser: Kertomus Herra Roosista.

Pom Pom: Håkan Nesser.

"Om någon stänger en dörr, öppnar Gud ett fönster." Håkan Nesser: Berättälse om Herr Roos.

onsdag 26 april 2017

Pom Pom: Red Ass.

Do you know why Soviet Union had so coarse and rough wc paper? Because   they must get even the ass red.                           Mika Hentunen: Attan Treasure.

Pom Pom: Punainen persuus.

Tiedättekö miksi Sovjetissa oli Wc-paperi niin karkeaa ? Koska persuuskin piti saada punaiseksi. Mika Hentunen: Attan aarre.

tisdag 25 april 2017

Pom Pom: August Strindberg.

Did you know that August Strindberg was playing for a mood to say what he wanted? Teo Littunen: Katter - Cats.

Pom Pom: Party Hat !

The type was like Party Hat. Neither wanted it no one.

Pom Pom: Mitä tekee Teo Littunen ?

Ui vastavirtaan. Vaikka jäähileitä tulee vastaan. Kertoo suomalaisille - jotka eivät tällä vuosikymmenellä halua ollenkaan kuulla - ruotsalaisista kirjailijoista  ! Vielä ei kuitenkaan ole törmännyt kohtalokkaaseen jäävuoreen, vaikka kylmää on. Meitä on muutamia jotka sitä yritämme sulattaa. Bellman, Stringbeg, Fröding ... ja monta muuta. Hänen kirjansa Katter - Kissoja on ilmestynyt tänä vuonna toisena painoksena. Hyvin tervetullut lisä varsinkin Ruotsissa suomenkieltä opiskeleville !

Pom Pom: Partyhatt !

Tyyppi oli kuin Partyhatt. Ei sitä halunnut kumpikaan ei kukaan.

onsdag 29 mars 2017

Pom Pom: Elly Griffiths - Risteyskohdat.

Uusi supersuosikki on syntynyt ! Brittidekkaristi, joka palaa yhä uudelleen suosikkilistoille. Tiedoksi Agathaa kaipaaville. Menestystä tavoitteleville tiedoksi: on tuhat ja yksi tapaa tulla supersuosituksi, ei vain sitä yhtä, onneksi. Yksi tykkää äidistä, toinen tyttäristä, kolmas jopa anopista. Ellyn seurassa saamme lohdutella korkeakirjallista minäämme: uskomme ja luulemme muka oppivamme jotain uutta, kun vankka asiapitoisuus valaisee arkeologin arkea ja totuuksia liki ikävystymisen rajoille niille jotka eivät ole alan friikkejä. Mutta kirjan lopussa olemme enemmän kuin amatöörit alalla, voimme häikäistä seuralaisiamme sillä ja sillä viisaalla ja hienolla ajatuksella arkeologiasta ! Kirja on naisena epäonnistujille: seksiä riittää, mutta rakkautta puuttuu. Ruth on lapseton ja rakkaudeton. Seksin ylistämistä, rakkauden haalistamista ! One Night Stand ei ehkä olekaan niin paha juttu ? Takuuvarmat tunnepaalut painuvat alitajuntaasi: pikkutyttömurhat, lemmikkikissan kaulan katkaisu. Kuinka miehet haluavat palata entisiin seksuaalisiin suhteisiinsa ja naiset eivät. Päähenkilö Ruth pelkää rakastuneensa murhaajaan ... pienessä piirissä pyöritään, murhaajan on pakko olla arkeologi. Elly pitää murhaajan yhtä piilossa kuin Agatha konsanaan, sitä ei edes arvaa ennen loppusivuja. Sille, joka tämän sarjan Ruth Gallowayn elämästä aloittaa, ei loppua tule, on jatkettava aina kun uusi kirja ilmestyy !

onsdag 15 mars 2017

Pom Pom: Princess Di and me.

I am basically completely realistic. After all, Finland is no Phantom of the culture, e-bye. If people experience something transcendental, they did not even guess tell them, just thinking about himself. England all love ghosts, keep almost be a ghost of your own home. I was in the mediums, and ghost chasers psychiatrists as a toy. I was being unusually easy object. I had seen mm. Princess Di's mother live. Princess Di after leaving the tragic it was suspected that the accident would have been in the car with the murderer. The aim was to explore. Then: I was at home. I sat in a chair in the middle of the room. Suddenly, my throat felt the taste of blood, it was pouring. The experience was absolutely true. I had time to think about whether I received a Prop, cerebral hemorrhage. Then, half my head was gone. Physically, I felt just something numbness, numbness. But the psychological experience was just awful. Most terryfying what I ever experienced. Blow to the head came from the front, so my experience was that I struck the head from behind. The second time her character was transferred to me. Princess Di was very athletic, a keen swimmer and in excellent condition. I got a sense of his condition. I have never been able to physically so well! They warned me that the condition is not true, it just feels like it. I have always been a minor health problems with a small problems here and there. The experience was just awesome, incredible. I can very well, I had my life in order. That such is lived!

Pom Pom: Prinsessa Di ja minä.

Olen pohjimmiltani täysin realisti. Eihän Suomessa ole mitään kummituskulttuuria, e-hei. Jos ihmiset kokevat jotain ylimaallista, eivät he edes arvaa kertoa niistä, miettivät vain itsekseen. Englannissa kaikki rakastavat kummituksia, pitää melkein olla oma kotikummitus. Olin meedioitten, kummitusten jahtaajien ja psykiatrien leluna. Minua pidettiin harvinaisen helppona objektina. Olin nähnyt mm. Prinsessa Di:n äidin live. Prinsessa Di:n traagisen poistumisen jälkeen epäiltiin, että onnettomuusautossa olisi ollut mukana murhaaja. Tätä haluttiin tutkia. Sitten: Olin kotona. Istuin tuolissa keskellä huonetta. Yhtäkkiä kurkussani tuntui veren makua, sitä valui. Kokemus oli täysin tosi. Ehdin ajatella olenko saanut jonkun propin, aivoverenvuodon. Sitten puoli päätäni oli poissa. Fyysisesti tunsin vain jotain puutumista, turtumista. Mutta psyykkisesti kokemus oli aivan hirveä. Isku päähän tuli edestä, joten kokemukseni oli ettei minua isketty päähän takaapäin. Toisella kertaa hänen hahmonsa siirrettiin minuun. Prinsessa Di oli hyvin urheilullinen, innokas uimari ja erinomaisessa kunnossa. Sain tunteen hänen kunnostaan. Koskaan en ole voinut fyysisesti niin hyvin ! Munua varoitettiin, että kunto ei ole todellinen, se vain tuntuu siltä. Minulla on aina ollut pieniä ongelmia terveyteni kanssa, pientä kremppaa siellä ja täällä. Kokemus oli aivan mahtava, uskomaton. Voin todella hyvin, olin elämäni kunnossa. Että tällaista on eletty !

torsdag 23 februari 2017

Pom Pom: Kultainen orjantappurakruunu...

Kaikilla ruotsinsuomalaisilla on se, suomalainen itsesääli matkustaa. Sen tietää Kirsi Blomberg. Olen juuri saanut hänen virkeän ja pirteän teoksensa Turpa kiinni Tukholmassa. Olen ottamassa selvää kuka se Vaientaja on. Kunkku ? Helsinki ?