söndag 6 september 2015

Pom Pom: Pakolaisvisio I.

Hyvät ihmiset, ettekö te halua apulaisia ?

Moni 65-vuotta täyttänyt saisi sujuvamman elämän jos silloin tällöin saisi pientä apua kotiinsa tai vaikka matkaseuraksi.

Kodin tekniikan ongelmien kanssa painiskeleva olisi autuas jos joku ratkoisi ongelmat puolestaan.

Lasten kouluun ja harrastuksiin kuljettaminen on iso asia monessa perheessä. Jospa joku tekisi sen ?

Kun työt kaatuu päälle töissä, voisi henkilökohtainen apu pelastaa saamattoman maineelta tai jopa sydänkohtaukselta nykyisenä stressiaikana.

Saati maatilat kesällä, kuinka hyvin ne voisivat jos saisivat pientä apua. Se tuntuisi yhteiskunnan antamalta kannustukselta.

Yksinäiset voisivat saada juttuseuraa tällä systeemillä. Kun meillä ei vielä ole robotteja siihen tehtävään.

Ja johtaja Salminen voisi saada vaikka pikkuystävättären - ilman että olisi pakko hankkia korvatulppia. Onko se nyt niin nokon nuukaa jos pari ihmistä on vähän onnellisimpia hetken. Saisivat itse valita elintapansa, eihän se muille kuulu, ei yhtään.

Kuntiin pitäisi perustaa apukeskuksia. Joita pyörittäisivät työttömyyskorvausta saavat. Apu voisi olla jopa ilmaista saajille. Koko systeemi ei maksaisi mitään !

Tavallisia ihmisiä pitäisi alkaa kouluttaa johtajiksi. Hyviksi sellaisiksi. Muuten pakolaiset rupeavat johtamaan teitä ?

Tavallisellakin pulliaisella on melkoinen tieto/taitomäärä verrattuna rankoista kokemuksista eriasteisesti toipuvaan ummikkoon.

Monet isät ja äidit ovat jo melkoisia johtajia.

Monelle syrjäytymässä olevalle parikymppiselle nuorelle miehelle se tekisi hyvää. Hän alkaisi tajuta taitonsa ja huomata olevansa pieni johtaja !

Ja sitäpaitsi jos pakolaisia tulee paljon ei olisi hyvä jos he rupeaisisvat johtamaan alkuperäisiä asukkaita. Ei ainakaan ihan alussa.

Mutta kaikessa on kysymys organisoimisesta, johtamisesta, johtamistaidoista.

Kun auttaa toisia, voi itsekin paremmin !

Lappiin voisi perustaa suomalaisista pikkusäädöksistä vapaan pakolaiskaupungin, jossa pakolaislääkärit voisivat alkaa heti aloittaa praktiikkansa ilman vuosien odottelua. Ja muut akateemiset. Pakolaiset hoitaisivat itse itsensä. Ja EU rahoittaisi ?!

Suomalaisessa nykykulttuurissa on pinnan alla piilevää rankkaa yksinäisyyden ihailua ja palvomista. On ehkä aina ollut. Sen voisi poistaa ! Tässä olisi keino.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar